Heroal rolluikEen Heroal rolluik brengt vele voordelen met zich mee. U kunt denken aan het verduisteren van uw woning, de bescherming tegen inbraak en isoleren tegen de kou en de warmte. In dit artikel wordt uitgelegd.

De verduistering van uw kamer

Het is algemeen bekend dat er in Nederland relatief veel licht brand in de nacht. De meeste mensen kunnen slecht slapen als er licht van buiten in hun slaapkamer komt. Dan is het fijn als er een manier is om uw kamer te verduisteren. Zo kunt u ervoor zorgen dat u een betere nacht rust heeft. Heroal hk842 rolluiken verduisteren uw kamer volledig. Een gordijn kan soms nog wat licht binnen laten. Dit komt omdat een gordijn voor uw raam hangt. Op deze manier kan er via de zijkanten van het gordijn licht de kamer binnenkomen. Een rolluik wordt op maat gemaakt voor uw raam zodat deze volledig afgesloten is van zonlicht.

Zonwerend

In de zomer zijn rolluiken een perfecte zonwering voor uw woning. Wist u dat rolluiken de temperatuur binnenshuis gemakkelijk vijf tot zes graden kunnen laten dalen! Rolluiken kunnen traploos ingesteld worden, zodat doeltreffend de warmte wordt buiten gehouden. De sleuven in het rolluik laten het daglicht binnen. Dit zorgt voor natuurlijke ventilatie, waardoor het in de woning aangenaam koel blijft.

Het is isolerend

Wist u dat rolluiken het warmteverlies in uw woning verminderen. Tussen het totaal neergelaten rolluik en het desbetreffende raam ontstaat er een stilstaande luchtbuffer. In de winter houdt deze de koude lucht buiten en de warme lucht binnen. De isolatiewaarde kan van negen tot vijfenveertig procent verbeteren. Dit is afhankelijk van de mate waarin uw ramen isolerend zijn. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat uw verwarmingskosten omlaaggaan. In de zomer werkt dit juist weer omgekeerd.

Sommige rolluiken isoleren beter dan andere. Dit heeft te maken met het materiaal waarvan het rolluik is gemaakt. Als een rolluik is gemaakt van pvc, heeft deze een goede isolerende functie terwijl als hij van aluminium geleid die meer.  Het is belangrijk dat het rolluik dicht tegen het raam is aangesloten dit zorgt voor betere isolatie.

Bescherming tegen inbraak

Als u van plan bent om uw huis inbraak veilig te maken, kan een rolluik zeker iets toevoegen. Dieven breken meestal in door uw raam of deur open te breken. Deze dieven doen dat door stenen tegen ramen te gooien waardoor ze breken. Met aluminium rolluiken voor uw ramen en deuren, is dit niet mogelijk.

Met behulp van rolluiken voor uw ramen en deuren beschermt u uw woning tegen inbraak. Aluminium rolluiken hebben metalen lamellen die met schuim gevuld zijn. Op deze manier is het voor een dief onmogelijk om in te breken. Dezen rolluiken kunnen goed tegen een stootje. Rolluiken jagen dieven weg aangezien ze van tevoren al weten dat het een stuk lastiger is om in te breken bij een huis met aluminium rolluiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *