5 meest voorkomend gereedschap

Iedere klusser heeft zo zijn eigen gereedschap. Voor die ene klus heb je net wat vaker dat ene gereedschap nodig dan bij de andere klus. Toch is er gereedschap wat gewoon niet kan ontbreken in de werkplaats van iedere klusser. Dit gereedschap behoort wel tot de kern van al je gereedschap. In deze blog vertellen wij je wat meer over de 5 meest voorkomende soorten gereedschap. Je zult je nu vast wel afvragen welke dit zijn en of jij ook over deze gereedschappen beschikt. Een beetje klusser beschikt wel over minimaal 3 van de hieronder benoemde gereedschappen. Laten we beginnen met de eerste

5 meest voorkomend gereedschap

Boormachine

Een boormachine kan niet ontbreken bij een klusser. Waarom niet? Nou simpel! Eerder werd alles nog met een schroevendraaier gedaan, maar door de komst van de boormachine is dit verledentijd geworden. De boormachine is ook wel verkrijgbaar in accuvariant. Daardoor heeft die de naam ‘accuboormachine’ verkregen. Ideaal om niet alleen te schroeven, maar ook om te boren. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen bestaan er al erg compacte boormachines.

Schuurmachine

Schuren kun je met de hand, maar tegenwoordig moet er zoveel worden geschuurd dat dit haast niet meer te doen is. Daarom is de schuurmachine steeds populairder geworden onder de klussers. Natuurlijk zijn er meerdere soorten schuurmachines, maar over het algemeen is de vlakschuurmachine het bekendst. Het schuren gaat nu niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger!

Decoupeerzaag

Ken je nog die oude handzaagjes om mee te figuurzagen? Nou deze kun je in de prullenbak gooien, want de decoupeerzaag heeft een heleboel voordelen. Waar je eerder altijd gefrustreerd en lang aan het knooien was wordt dit door de decoupeerzaag nu minutenwerk. Ideaal om niet alleen nauwkeurig, maar ook snel verschillende vormen uit te zagen.

Cirkelzaag

De cirkelzaag behoort tot de top 5. Toch valt het op dat niet iedere klusser beschikt over een cirkelzaag. Waarom niet? Nou dat heeft vooral te maken met de kosten die hieraan verbonden zijn. Een cirkelzaag kost natuurlijk wel wat meer geld. Daar tegenover staan wel vele voordelen die je als klusser eigenlijk niet wilt missen!

Freesmachine

Een freesmachine is een handige tool om verschillende inhammen te frezen in plaatmateriaal. Handig om houtverbindingen te maken of om leuke versieringen aan te brengen in een plaat. Je kunt hierdoor ook mooi materialen wegwerken in een houtplaat. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een glad oppervlakte wilt zonder uitstekende delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *