Misschien beschik jij over een cirkelzaag, maar wist je dat er meer cirkelzagen zijn dan je verwacht? In deze blog vertellen wij je wat meer over de cirkelzagen die er bestaan en wat ze kunnen. Zo kun jij misschien bij je volgende aankoop hier al rekening mee houden. Door niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de functionaliteiten. Goedkoop lijkt mooi, maar zelfs goedkoop gereedschap waar je niks mee kunt is geldverspilling. Het tegendeel is ook waar. Duur gereedschap hoeft niet altijd beter te zijn, want als je de functionaliteiten niet gebruikt heb je er ook niks aan. Zie hieronder 5 soorten gereedschap met de uitleg waarvoor je ze kunt gebruiken.

soorten cirkelzagen

Tafelzaag

Een tafelzaag is een vierkante bak met in het midden een uitstekend zaagblad. Dit zaagblad is vaak in te stellen qua hoogte en ook in een hoek te plaatsen van max 45 graden. Iets typisch van een tafelzaag is dat je niet de zaag beweegt, maar het materiaal. Ideaal om grote en lange platen te kunnen zagen, zoals vloerplaten.

Afkortzaag

De afkortzaag bestaat uit een platform met een arm die verticaal naar beneden is te bewegen. In de arm bevindt zich het zaagblad en de motor die het zaagblad aandrijft. Er zijn varianten afkortzagen die beschikken over een trekfunctie. Met deze trekfunctie wordt de zaagbreedte verhoogd, omdat het zaagblad nu niet alleen verticaal, maar ook horizontaal is te verschuiven.

Mini cirkelzaag

De mini cirkelzaag is bedoeld voor de huis- en tuinklussen. Het is een langwerpige zaagmachine met aan het eind een klein zaagblad. Ook wel bekend als multitool en inzetbaar voor veel verschillende soorten materialen. Denk aan tegels, aluminium, hout en plastic. Een mini cirkelzaag hoeft niet duur te zijn en is verkrijgbaar in bouwmarkten of winkels, zoals Aldi.

Invalcirkelzaag

De invalcirkelzaag behoort onder de handcirkelzagen en werkt samen met een geleiderail. Aan de geleiderail kan de cirkelzaag worden bevestigd. Het voordeel van een invalcirkelzaag is dat die kan invallen midden in een plaat. Je kunt dus bijvoorbeeld een raam zagen in een vierkante plaat zonder dat je vanaf de kant hoeft te beginnen met zagen.

Dubbelzaag

De dubbelzaag is een nieuwe ontwikkeling die bestaat uit twee zaagbladen. Deze zaagbladen draaien in tegengestelde richting van elkaar. Dit maakt het mogelijk om zelfs de gekste materialen te kunnen zagen. Ook kan het zaagblad nu niet in het materiaal vastslaan, omdat beide zagen elkaar stabiliseren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *