tips vinden koopwoning

8 tips bij het vinden van een koopwoning

Op zoek naar een nieuwe woning en wil je naast het zo snel mogelijk vinden van een woning ook de beste woning voor jou vinden en ook nog voor een zo goed mogelijke prijs in een concurrerende markt? Dat is alleen mogelijk wanneer je dat op de juiste manier aanpakt. Hieronder daarom een aantal tips om dit op een zo goed mogelijke manier aan te pakken.

Dit zijn onze tips om je op weg te helpen

Onderstaand hebben we alle tips in een opsomming gezet om je zo snel mogelijk verder te helpen naar jouw droomwoning. 

  1. Weet wat je wilt. Dat klinkt makkelijk, maar baken het zo goed mogelijk af voor jezelf, zodat je helemaal duidelijk hebt wat jij graag voor woning wilt hebben. Moet het nieuwbouw zijn of mag het een bestaande woning zijn, waar wil je komen te wonen, hoe groot moet het zijn en welke verdere wensen heb je voor de woning. 
  2. Kijk wat mogelijk is. Wanneer je weet wat je wilt dan ga je kijken naar wat er dan ook mogelijk is. Bereken de maximale hypotheek, kijk welke kosten en verder bij komen en bereken wat de daarbij maandlasten zullen worden. Is dit enerzijds mogelijk, maar is dat je het ook waard? 
  3. Steek er zoveel mogelijk tijd is als maar kan. Het vinden van een huis is niet iets wat je zo even doet. Dit vergt de nodige tijd en dat mag ook wel als je je bedenkt dat het de grootste aankoop zal zijn die je ooit zult doen. 
  4. Maak een planning. Pak alles zo professioneel mogelijk aan. Zo kun je een duidelijke planning maken voor wat er mogelijk is en wat er allemaal gedaan moet worden om naar die woning toe te werken. Dat kan bijvoorbeeld ook door een brainstorm sessie te houden voor jezelf, waarbij er nog meer naar boven kan komen. 
  5. Maak een overzicht van alle sites die je kunt vinden en stel alerts is waar dat mogelijk is. Zo kun je als eerste op de hoogte zijn als er een woning online staat die helemaal voldoet aan jouw wensen. Wil je in Venlo wonen of in de buurt van Venlo ergens anders in Limburg? Dan kun je hier een kijkje nemen op de site van NieuwWonenVenlo.nl.
  6. Kijk daarnaast ook verder dan alleen de beschikbare sites en meld je ook aan voor nieuwsbrieven, bladen of meer. 
  7. Ga bij makelaars langs en kijk wat zij je kunnen bieden. Ga in gesprek met de verschillende makelaars en wanneer je het gevoel hebt dat iemand je verder kan helpen dan is het goed om hier verder mee door te gaan.
  8. Geef niet op, maar heb wel geduld. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een woning vinden, maar geduld hebben kan zich flink lonen. Wie weet kom je een maand later wel net een woning tegen waar jouw bod voor wordt geaccepteerd. Je wilt niet vastzitten aan een woning waar je eigenlijk helemaal niet wilt wonen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *