Alles wat u moet weten over scheidingswanden

Scheidingswanden plaatsenEen scheidingswand tussen u en uw collega op het werk klinkt misschien heel erg ongezellig, maar het heeft wel degelijk een positief effect. Het is namelijk niet zo dat u helemaal geen contact meer kunt maken met de andere medewerkers, want er blijft genoeg ruimte over om overleg te plegen. Daarnaast is het vaak wel fijn om even in alle rust te kunnen werken, zonder allerlei afleiding van anderen in uw omgeving. Zeker met een akoestische scheidingswand is dit goed mogelijk. Alles wat u moet weten over dergelijke afscheidingen leest u hieronder.

Akoestisch

De zojuist genoemde akoestische wanden zijn er speciaal voor gemaakt om de meeste afleiding, zoals geluidsoverlast en afleidende bewegingen, weg te nemen. Deze schermen komen tevens in meerdere vormen voor. Zo is het mogelijk om ze tussen uw bureau en die van de collega tegenover u te plaatsen, zodat er zo min mogelijk contact is. Dit zorgt voor meer rust en concentratie zodat de belangrijkste taken tijdig kunnen worden uitgevoerd. Dit betekent overigens niet dat u helemaal geen overleg meer kunt plegen, omdat er genoeg ruimte naast de schermen is, indien uw bureau lang genoeg is. Deze akoestische schermen zijn onder andere beschikbaar bij winkels als Officetopper.

Dividers

Daarnaast bestaan er ook dergelijke afscheidingen die uw werkplek compleet afscheiden van de rest van het kantoor. Als u bijvoorbeeld geen aparte ruimte heeft, maar samen moet werken in een grote kamer, dan is dit de ideale oplossing. Deze worden ook wel dividers (letterlijk: verdelers) genoemd en dienen er dus voor om u als hardwerkende arbeider compleet te laten richten op dat wat u af moet krijgen. Deze wat luxere uitvoeringen zijn overigens ook beter uitgerust met geluidsabsorberend materiaal, zodat u echt helemaal geen last ondervindt van anderen. Ze mogen dan wat duurder zijn qua prijs, maar ze bieden ook daadwerkelijk rust en dragen tevens bij aan uw interieur. Ze zijn namelijk erg modieus en toch zakelijk, waardoor het voelt alsof u thuis bent. Omdat ze in allerlei vormen en kleuren voorkomen, kunt u zelf ook nog kiezen wat het beste bij u past om de productiviteit op het werk optimaal te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *