Vinyl vloerenBen je op zoek naar een mooie vloer voor je nieuwe huis of wil je je bestaande interieur een opfrisbeurt geven? Denk dan eens aan een vinyl vloer! Tegenwoordig is een vinyl vloer zonder twijfel een van de meest populaire vloeropties. Dit vanwege zijn veelvoud aan aantrekkelijke eigenschappen; hij is relatief goedkoop, duurzaam, mooi en biedt tal van andere voordelen die je zeker aan zullen spreken.

Voordelen van vinyl vloeren

 • Vinyl is veel goedkoper dan hardhout, tapijt, tegels of andere soortgelijke
  Als je een beperkt budget hebt, dan is vinyl absoluut de beste optie met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • Moderne vinyl vloeren lijken niet meer op de oude, saaie old school vinyl vloeren.
 • Vinyl kan er net zo luxe uitzien als alle andere vloerbekledingen. Zo kun je
  bijvoorbeeld een vinyl vloer met hardhouten, tegel, marmeren of baksteenachtige look krijgen. Een vinyl vloer is geschikt voor nagenoeg elke ruimte. Alleen in
  vochtige ruimtes, zoals de badkamer of kelder, wordt de vloer meestal afgeraden.
 • Vinyl vloeren zijn zeer betrouwbaar. Het wordt zelden beschadigd en wanneer dit gebeurt, is dit meestal te wijten aan extreme overbelasting of een soort hoogpuntige impact door een scherp voorwerp.
 • Onder de meeste vinyl vloeren bevindt zich een schuimlaag die het zachter maakt om erop te lopen en die je lichaam dus aanzienlijk minder belast tijdens het lopen en staan.

Nadelen

Een vinyl vloer heeft ook enkele nadelen. Zo verslijt hij sneller dan een tegel- of parketvoer. Er bestaan verschillende kwaliteiten vinyl en over het algemeen kun je stellen dat de goedkopere, dunne versies eerder verslijten dan de dikkere merkvloeren.
Daarnaast is het niet slim om vinyl over een bestaande vloer te leggen. Als je dit toch doet zul je na enige tijd afdrukken van de oude vloer gaan zien.

Type Vinyl vloeren

Er zijn verschillende vinyl vloeren beschikbaar. Qua kwaliteit heb je keuze uit relatief goedkope vinyl tot hoogwaardige premium (merk) vinyl. Je kunt vinyl krijgen in de vorm van rollen, tegels of zelfs planken. Tegelvinyl kan het ontwerp van bakstenen en tegelvloeren nabootsen, terwijl plankvinyl veel lijkt op hardhouten vloeren. Je kunt elk type vinyl krijgen op basis van je budget en voorkeuren.

Onderhoud

Vinyl is goed bestand tegen vlekken en maakt het heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Als er iets is gemorst, gewoon simpel afnemen met een vochtige doek. Door verder regelmatig te vegen en te dweilen kun je de vloer er als nieuw uit laten blijven zien.

Installatie

Als je een vinyl vloer wilt installeren, zorg er dan voor dat de onderliggende vloer schoon is en vrij van scherpe voorwerpen die het vinyl van onderaf kunnen beschadigen.  Het is aan te bevelen om meubelvilt te gebruiken onder zware voorwerpen, zoals meubels of zware apparaten, zodat er geen kans is op beschadiging van de vloer.  Al met al is een vinyl vloer een moderne, makkelijk te onderhouden en prijstechnisch interessante keuze!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *