Het belang van een goede bouw voorbereiding

BinnenafbouwBij de bouw van grotere gebouwen zoals magazijnen, kantoren en businesscenters komen veel aspecten bij kijken. Het belangrijkste is de basis, denk hierbij aan de wanden, plafond en verlichting. Niemand wil namelijk werken in ruimtes die galmen, te warm zijn of juist weer te koud. Het is dus van groot belang dat je deze aspecten aan het begin van de bouw al meeneemt in je bouwplanning, want voorkomen is beter dan oplossen. Het grootste dilemma waar veel werkgevers en architecten mee te maken krijgen is de enorme diversiteit in het aanbod die een winkel zoals bijvoorbeeld Obimex binnenafbouw Almelo heeft.

Verschillende type wanden voor de binnen afbouw

Het selecteren van de wanden is al een flinke klus op zich. Bij het maken van de keuze wordt er gekeken naar aspecten zoals design, akoestiek, veiligheid en natuurlijk de prijs. De metal stud wanden zijn voornamelijk gewild doordat de gipsplaten die een grote brandwerendheid hebben en daarnaast ook nog eens geluidsisolerend zijn. Systeemwanden worden veelal gekozen door de vele mogelijkheden op het gebied van design in combinatie met akoestiek. Het bijkomende voordeel is dat deze wanden gemakkelijk en snel te monteren zijn. Voor een open design moet je bij de glazen wanden zijn die een ruimtelijk gevoel creëren door de transparantie van licht. Het voordeel is dat het gebouw duurzamer met verlichting kan omgaan waardoor er kan worden bezuinigd op elektriciteit kosten.

De opkomende interesse in akoestische wanden en plafonds

Tegenwoordig is het ook steeds duidelijker te zien dat het aspect akoestiek van groot belang is. De trends vandaag de dag is de industriële look maar het nadeel is dat materialen zoals hout en ijzer het geluid terug kaatsen waardoor de ruimte snel luidruchtiger en galmend word. Dit is dan ook de reden van de opkomende interesse in akoestische wanden en plafonds. De panelen bedekken maar een klein deel van het geheel waardoor de industriële look niet verdwijnt maar het galmen wel. Daarnaast is de combinatie tussen industriële look en akoestische panelen ook erg trendy en van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *