De kenmerken van een tijdloze binnendeur

Hou het eenvoudig
Wanneer je gaat voor een tijdloze look is eenvoudigheid de basis waarvoor je kiest. Eenvoudig is overigens niet hetzelfde als minimalistisch, waar vaak wel aan gedacht wordt. Maar wat wordt dan wel bedoeld met eenvoudig? Bij een eenvoudige deur gaat het erom dat je drukke patronen en kleuren vermijd. Strakke en simpele patronen, zoals twee vlakken naast elkaar. Neutrale kleuren zijn daarbij aan te raden. Kies voor wit, zwart of een andere neutrale kleur die bij jouw interieur past.

Wat een goede optie is, is om de deur in dezelfde kleur als de wand ernaast te nemen. Heb je bijvoorbeeld een grijsgroenige kleur op de meur? zoek dan een deur die hierbij past. Zo wordt het allemaal één geheel, wat jouw deur nog tijdlozer laat voelen. Dit is alleen wel af te raden, als je erover denkt om in de toekomst deze muur te schilderen. Je beste optie is dan om alsnog voor een neutrale deur te kiezen.

Zo min mogelijk versiersels

Een tijdloze look, gaat altijd mee. Dit betekent dat je geen patronen of andere versiersels op de deur wilt, die specifiek naar een bepaalde periode terugblikken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een deur over een paar jaar wel helemaal niet meer past. Dit betekent natuurlijk niet dat er niks op de deur mag staan. Simpele, rechte en strakke lijnen zijn aan te raden.

Glas of geen glas?

Is glas tijdloos ja of nee? Dit ligt er ook weer puur aan waarvoor je kiest. Kies je voor mat of normaal glas? In een patroon of gewoon recht? Ook voor deuren met of zonder glas geldt, kies voor eenvoud. Vermijd drukken patronen en lijsten. Kies niet voor een geheel mozaïek midden in de deur. Wil je voor de volle honderd procent weten dat jouw binnendeur met glas tijdloos is? Kies dan voor rechte stukken glas. Hou de lijsten in de deur klein, wanneer je zoveel mogelijk glas wil. Dikke lijsten zorgen namelijk voor een ouderwetse uitstraling.

Een tijdloze deur kiezen is nog niet zo eenvoudig, maar deze tips zullen je zeker goed op weg helpen!

Bron: www.deurenweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *