De Ultimaker S5 optimaal aansturen

3D printen is gemakkelijker dan ooit dankzij de intrede van de Ultimaker S5. Dat komt onder andere doordat een nieuwe manier van werken wordt geboden. De gebruiker heeft hier een kleinere rol in. Dat komt omdat de printer het proces zelf op een betrouwbare wijze voltooien. De precisie is daarbij ook groter dan ooit menselijk mogelijk zou zijn. Juist dit is ook wat belangrijk is. Het werken in detail is één van de sterkste kanten van de S5. Het is dan ook interessant om te zien dat de printer breed toe te passen is voor printklussen.

Wat is er allemaal nieuw?
De Ultimaker S5 is vol met innovatieve technieken gestopt. Dit is wat deze fabrikant altijd doet. Daarmee maakt het het printen aantrekkelijker voor de gebruiker. De technieken voldoen ook aan de wensen en eisen die gesteld werden door gebruikers. Het heeft de manier van printen in 3D ook veranderd. Dat de printer het proces zelf kan uitvoeren is daar een belangrijke factor in. Het bijsturen is dan gemakkelijk te doen voor de gebruiker. Technieken zoals active levelling zorgen dat alles op de juiste wijze gebeurt. Het is essentieel om dit op een goede manier te gebruiken.

Meer mogelijk met filament
De kwaliteit van het printen wordt op verschillende manieren bevorderd. Dat komt ook doordat de Ultimaker S5 andere soorten filament kan verwerken. Daardoor worden nieuwe mogelijkheden geboden. Wanneer met verschillende soorten materialen aan de slag gegaan kan worden, dan betekent dat ook dat details verwerken beter mogelijk is. Dit is vooral vanuit designersoogpunt een belangrijke zaak. Elk detail kan dan het verschil maken. Dat precisie in materiaalgebruik en detail geboden wordt, is een sterk voordeel. Dit is met de S5 beter mogelijk dan met elk ander type printer op de markt. Voor ontwerpers is dit van doorslaggevende betekenis.

Printen voor de printer laten
Wat vooral vooropstaat bij de fabrikant, is dat het printen zo gemakkelijk als mogelijk moet worden gelaten. Dat doet het bijvoorbeeld door de 3D printers alles zoveel als mogelijk zelf te laten doen. Dat betekent dus dat het gemakkelijk mogelijk is om een opdracht in geheel door de Ultimaker S5 te laten uitvoeren. Als ondernemer kan je de tijd dan zelf aan andere zaken besteden. In alle opzichten kan het dus bijdragen aan groei van de onderneming. Het is fijn om te merken dat de printer vooral voor jou werkt en dat dit niet andersom is.

Lees verder – Waarom een Ultimaker S5 Pro Bundle kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *