Een doorsnee dagje op de haven

In een haven is het zaak dat al het transport zo efficiënt en soepel mogelijk verloopt. Schepen moeten naar de juiste plek worden geleid en containers worden van A naar B gebracht. Dag in dag uit werken er honderden medewerkers rond het havengebied om dit allemaal mogelijk te maken. Voor een buitenstaander kan het heel complex lijken wat er zich allemaal op de haven afspeelt, daarom wordt er in deze blog ingegaan op wat er allemaal precies gedaan wordt in de haven en hoe dat verloopt. 

Wie werken er allemaal?

Kraanwagens zijn onmisbaar in een haven. Met behulp van deze voertuigen worden de containers van schepen getakeld en naar de juiste plek getransporteerd, maar ook andere grote voorwerpen kunnen ermee opgetild worden. Deze kraanwagens worden bestuurd door kraandrijvers en havenmedewerkers zijn er om het geheel in de gaten te houden en alles in goede banen te leiden. Ook handelen zij de administratie van de vracht af en controleren de goederen. De havenmeesters controleren weer of de havenmedewerkers hun werk goed uitvoeren. 

Grote machines

Voor het takelen van de enorme containers zijn er natuurlijk ook enorm grote kranen nodig. Omdat de kranen zo groot zijn, vergen ze ook veel onderhoud, zeker als ze al even in gebruik zijn. Daar komt ook nog eens bij dat de kranen uit tot wel 3000 onderdelen kunnen bestaan. Je kan je daarom voorstellen dat het onderhoud ervan erg complex is en er veel expertise nodig om een havenkraan te repareren. Deze expertise kan Havenkranen.nl bieden. Zij zijn dé havenkraanspecialist van de Benelux. Het is ook van belang om de spreader (het deel dat de container daadwerkelijk optilt) in goede staat te houden. Dit deel van de kraan tilt namelijk al het gewicht van de container. Als je dit onderdeel niet goed onderhoudt, heb je kans dat een container los kan raken, met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *