Keuken

Een keuken van hout realiseren, is dat mogelijk?

Er is de voorbije jaren reeds heel wat gezegd en geschreven over het gebruik van hout in vochtige ruimtes. In eerste instantie gaat het dan voornamelijk over de badkamer, maar toch wordt er ook wel vaak gesproken over de keuken. Tijdens het koken wordt er dan ook doorgaans een behoorlijke hoeveelheid waterdamp geproduceerd en die kan zich als vocht gaan afzetten op bijvoorbeeld de muren, maar ook op de materialen waar de keuken uit bestaat. Een keuken van hout realiseren lijkt op het eerste zicht dan ook niet meteen het beste idee… maar toch zijn er in de praktijk heel wat mensen die hier wel degelijk voor kiezen. Waarom? Dat vertellen we je bijzonder graag hier op deze pagina!

Een houten werkblad voor in de keuken? Zeker!

Een keuken van hout realiseren betekent in de praktijk niet dat je echt de volledige keuken in hout moet maken. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om gebruik te maken van een houten werkblad. De kans is groot dat bij menig aantal van de lezers nu reeds de haren omhoog gaan staan. Waarom? Omdat het eigenlijk helemaal niet wordt aangeraden om gebruik te maken van hout in een werkblad… althans dat denkt men. Het is tegenwoordig wel degelijk zo dat er op de markt tal van verschillende houten werkbladen zijn terug te vinden die de moeite meer dan waard zijn om gebruik van te maken. Let wel, in vergelijking met MDF of kunststof zal je kunnen vaststellen dat een werkblad van hout in de praktijk wel net wat duurder is. Een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij een houten werkblad heeft te maken met het feit dat hout een bewerkbaar materiaal is. Dit zorgt ervoor dat je eventuele krassen of andere beschadigingen eigenlijk altijd relatief eenvoudig kan verhelpen.

Een keuken van hout maken met steigerhout

Bij het realiseren van een keuken van hout wordt er tegenwoordig erg vaak gekeken in de richting van het zogenaamde steigerhout. Het betreft hier een houtsoort welke erg populair is geworden omwille van verschillende redenen. In eerste instantie beschikt het hout over een verweerde uitstraling waardoor ze erg geschikt is om geïntegreerd te worden in bijvoorbeeld een industriële keuken. Daarnaast is het ook zo dat deze houtsoort ongelooflijk trendy oogt. Ook wanneer je met andere woorden een eerder landelijke keuken wenst te realiseren kan er dan ook probleemloos van dit type hout gebruik worden gemaakt. Hou er bij de keuze voor een keuken van hout ook altijd rekening mee dat je op vlak van steigerhout zowel kan kiezen voor nieuw als voor gebruikt steigerhout. De combinatie met bijvoorbeeld een keukenblad van inox staat werkelijk ongelofelijk mooi in nagenoeg elke stijl van woning.

Een volledige keuken van hout maken of niet?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven hoeft een keuken van hout niet voor de volle honderd procent uit hout te bestaan. Dit gezegd zijnde is dit wel degelijk een mogelijkheid. Heel wat mensen hebben er de voorbije jaren dan ook voor gekozen om in hun woning wel degelijk een volledig houten keuken te realiseren. In dit geval is het vooral belangrijk om er rekening mee te houden dat je bij voorkeur moet kiezen voor bewerkt hout welke niet (zo) vatbaar is voor vocht. Door te kiezen voor een volledige keuken van hout zal je er in de praktijk wel op kunnen rekenen dat de ruimte op een optimale wijze is geïsoleerd. Het spreekt voor zich dat ook dit alleen maar mooi meegenomen is. Benieuwd naar de mogelijkheden van hout in uw keuken? Kijk dan eens bij het aanbod op Superkeukens.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *