Wat zijn de gemiddelde kosten voor kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatieHet isoleren van de kruipruimte brengt kosten met zich mee. Dit verschilt per isolatie. Bij een isolatie van een kruipruimte wordt de ruimte onder het huis geïsoleerd. Dit voorkomt veel nare scenario’s. Zo kan er schimmel komen of veel vocht in het huis. Ook is het niet goed voor de gezondheid als een kruipruimte heel vochtig is of als er veel vocht in het huis is. In het ergste geval kan er kanker ontstaan door een gas dat vrijkomt. En door de kruipruimte te isoleren kan dit voorkomen worden. Dit komt omdat het vocht of andere stoffen opgenomen worden en niet meer door het huis gaan.

Kosten kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren breng veel voordelen met zich mee. Zo is het kostenbesparend en zijn sommige vormen van het isoleren heel duurzaam. De kosten van EPS-isolatie hebben een realistische prijs en kan ook nog worden teruggewonnen in de energierekeningen.  Doordat deze vorm van isolatie kostenbesparend is wordt deze manier vaak gekozen. De EPS-korrels zijn duurzaam en de kosten van EPS-isolatie zijn ook nog redelijk te betalen. De EPS-korrels worden ook gezien als de beste vloerisolatie in de kruipruimte.

EPS-korrels

EPS-korrels zijn korrels die via een buis in de kruipruimte worden geblazen. De korrels zijn zo gemaakt dat ze veel vocht en andere stoffen opnemen. Dit voorkomt dat vocht en andere stoffen het huis niet binnendringen en dat mensen die in het huis wonen geen gezondheidsproblemen krijgen. Veel mensen hebben last van mogelijke klachten als de ruimte niet is geïsoleerd. Met deze korrels wordt dit voorkomen.

Een ander voordeel van deze korrels is dat de korrels duurzaam zijn. Ze gaan levenslang mee en hebben geen onderhoud nodig. Ook al gaan ze levenslang mee, de korrels houden hun krachtige werking. De waarde van het huis stijgt en je houdt veel overwaarde over. Als je uiteindelijk toch niet tevreden bent met de korrels kunnen deze gemakkelijk weer uit de kruipruimte gezogen worden.

De kostenbesparing van het gebruik van EPS-korrels is groot. Het zorgt voor een lagere energierekening, minder onderhoud en een grotere waarde voor het huis. Omdat de korrels niet onderhouden hoeft te worden zorgt dit ook voor minder kosten. Een ander voordeel is ook dat de korrels ervoor zorgen dat het leidingwerk en ander materiaal niet aangetast wordt. Die hoeven daarom ook niet onderhouden te worden wat ook kosten bespaard.

Gemiddelde kosten

De gemiddelde kosten voor de aanbreng van een isolatie van de kruipruimte verschilt. Dit ligt aan de kruipruimte en aan welk materiaal. Vaak is het rond de 25 euro per zak EPS-korrels. Dit is de gemiddelde prijs voor de korrels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *