Het kantoor verbouwen?

SysteemplafondsMisschien wordt het een keer tijd om het kantoor wat aan te passen, of als je net in een nieuw kantoor zit deze naar je eigen wensen te verbouwen. Zo kun je verschillende dingen aanpassen, dit hoeft niet altijd veel werk te zijn. Het kan ook gewoon iets kleins zijn, bijvoorbeeld nieuwe meubels of andere decoratie. Wil je het toch iets groter aanpakken dan zijn er nog veel meer opties om het kantoor te verbouwen. Het is fijn als het geluid in een kantoorruimte goed is, dit geldt onder andere voor het telefoneren of voor vergaderingen. Het is ook altijd goed als een kantoor er netjes uit ziet en dat alles goed is afgewerkt, zo kun je er ook beter werken.

Verschillende systeemplafonds

Een systeemplafond is eigenlijk een verlaagd plafond wat aan het bestaande plafond wordt gemonteerd. Dit plafond bestaat uit plafondplaten die vaak in een aluminium rooster liggen. Tussen het bestaande plafond en het systeemplafond ontstaat een lege ruimte, hier kunnen diverse buizen en draden worden verwerkt. Zo zie je deze niet en ziet het er allemaal wat netter uit. Ook kun je er zo beter bij mocht dit nodig zijn. Er zijn verschillende soorten systeemplafonds, toch komt het vaak wel op hetzelfde neer. Er zijn diverse plafondplaten, zo kun je kiezen uit diverse kleuren, vaak wordt ervoor wit gekozen. Ook de textuur van de platen is niet altijd hetzelfde, de ene is glanzend glad en de andere heeft een ruwe afwerking. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor plafondplaten met een bepaalde print, dit kan eigenlijk van alles zijn, wat jezelf maar mooi vindt. Er zijn ook nog verschillende systemen, zo heb je inlegplafonds, doorzakplafonds en bandrasterplafonds. Al deze plafonds zijn te verkrijgen van verschillende merken, zo heb je systeemplafonds van Armstrong.

Waarom kiezen voor een systeemplafond?

Je kunt toch ook een gewoon plafond laten installeren, waarom zou je dan kiezen voor een systeemplafond? Dat is een goede vraag en daar heb je ook diverse goede antwoorden op. Een systeemplafond brengt namelijk diverse voordelen met zich mee en daardoor kiezen steeds meer mensen voor deze plafonds. De plafonds worden voornamelijk gebruikt in kantoren en openbare ruimtes. Door middel van een systeemplafond kan de akoestiek in een ruimte worden verbeterd. In sommige ruimtes galmt het erg of klinkt alles heel dof, als je een systeemplafond installeert kan je dit veranderen. Daarnaast kunnen kabels en leiding worden verborgen tussen het bestaande plafond en het systeemplafond. Ook biedt het een uitkomst voor ruimtes die erg hoog zijn, zo kun je met een systeemplafond de ruimte lager maken. Ben je op zoek naar een goed systeemplafond? Bezoek dan de website Obimex.nl. Hier vind je diverse systeemplafonds, maar ook systeemwanden en verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *