Hoe ga je een verbouwing aanpakken?

Als je gaat verbouwen, heb je een bepaald doel voor ogen. De doelen bestaan uit eisen en wensen. Zet de eisen en wensen op papier. Ga ook na waarom je eigenlijk wilt gaan verbouwen. Het kan zijn dat je meer licht in je woonkamer wilt hebben of een extra ruimte nodig hebt. Zet de eisen bovenaan je lijst. Daarna moet je de wensen in volgorde van belangrijkheid noteren. Je moet een leidraad hebben van eisen en wensen, voordat je wilt gaan verbouwen. Besteedt vooral vooraf een goed onderzoek, zodat je tijdens het verbouwen geen problemen zult tegenkomen, waardoor het verbouwen langer duurt en duurder wordt.

Het budget dat je nodig hebt
Je moet, voordat je aan de verbouwing begint precies weten hoeveel geld je kunt besteden. Zorg voor een extra bedrag, zodat je eventuele tegenslagen kunt opvangen. Wanneer je weet wat de kosten worden, kun je een afspraak maken met de financiƫle expert bij de bank. Hij zal de goedkeuring moeten geven voor het geldbedrag dat je wilt lenen. Ga ervan uit dat het 6 tot 8 weken kan duren voordat alle papierwerk rond is.
Om je verbouwing financieel haalbaar te maken is het ook verstandig om vooraf te overwegen voor welke materialen je kiest. Zo zijn plafondpanelen een mooie en voordelige oplossing en kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor goedkope kunststof kozijnen. Die zijn ook nog eens onderhoudsvrij, dus win win!

Wanneer ge je een architect inschakelen?
Wanneer je weet dat je een goedkeuring bij de gemeente moet aanvragen, kun je beste een architect de bouwtekening laten maken. Hij kan nagaan wat er allemaal mogelijk is om de eisen en wensen in te willigen. Ook eventuele berekeningen worden bijgevoegd bij het indienen van de aanvraag bij de gemeente. Wanneer je de goedkeuring hebt ontvangen, kun je de aannemer inschakelen.

Offertes bij meerdere aannemers
Wanneer je het hele plan uitgewerkt hebt, is het verstandig om bij meerdere aannemers een offerte aan te vragen. Voor het berekenen van de offerte hebben de aannemers de bouwtekening nodig en moeten ze weten wat de wensen en eisen zijn. Neem die aannemer waarin je het meeste vertrouwen hebt. Vraag de aannemer ook om referenties.

Contract doornemen
Je moet eerst de voorwaarden van de aannemer goed doorlezen. De voorwaarden moeten niet in het voordeel van de aannemer opgesteld zijn. Er moeten goede afspraken gemaakt zijn voor de betaalmomenten. Ook moet er een boeteclausule in staan wanneer de aannemer te laat verschillende bouwfases oplevert. Zodra je het beide eens bent en de papieren hebt ondertekend, kan de aannemer met de bouw starten. Tijdens het bouwen moet je een goed contact onderhouden met de aannemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *