Hoe kies je de juiste steiger?

Steigers zijn een must voor klus, bouw en verbouw bedrijven. Met een steiger kan je makkelijk en veilig op grotere hoogtes werken aangezien je plek hebt om wat op neer te manoeuvreren en je kan meer materialen en gereedschappen bij je hebben. Je hebt meerdere soorten en maten (rol)steigers op de markt met veel mogelijkheden op het gebied van uitbreidingen, het kan dus best lastig zijn om de juiste steiger te vinden voor jouw werkzaamheden. 

Stel jezelf als eerste de volgende vragen

Voordat je de zoektocht naar de perfecte steiger begint, zijn er een aantal vragen die je bij jezelf moet stellen. 

  • Voor welke klussen heb ik de steiger nodig?
  • Gebruik ik de steiger voor professioneel gebruik of voor eigen kleinere klusjes?
  • Ga ik de steiger binnen of buiten gebruiken?
  • Hoe hoog moet de steiger zijn?

Nadat je het antwoord op al deze vragen hebt, heb je al een goede indicatie naar welke zaken je op moet letten. 

Wat voor soort steiger heb ik nodig?

In principe zou je een keuze moeten maken tussen een kamer- en een rolsteiger. Kamersteigers zijn vaak makkelijk in elkaar te klappen en zijn ideaal voor klussen die binnenshuis uitgevoerd moeten worden, zoals schilder, stucen etc. Rolsteiger zijn ideaal voor buiten omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn en ook wat hoger opgebouwd kunnen worden dan kamersteigers. Hierna moet je ook nog kijken naar de platformlengte en de steigerbreedte, standaard zal het werkplatform van de steiger 60 cm breed zijn. Bij een steiger die een framebreedte van 135 heeft is het dus mogelijk om twee platformen naast elkaar te plaatsen voor meer werkruimte. In de lengte heb je ook meer mogelijkheden, zo is het voor een schilder makkelijk als diegene meer meters kan maken voordat de steiger verplaatst moet worden, langere stijgers zijn voor schilders dus ideaal. Denk goed na wat voor jouw situatie het beste is. 

Uitbreidingsmogelijkheden

Je hebt voor steigers ontzettend veel extra’s waarmee je je steiger nog veiliger kan maken en waarmee je steigers naar bepaalde situaties kunt aanpassen. Ze heb je bijvoorbeeld uitwijkconsoles waarmee je verder op een schuin dak kunt werken. Ook heb je regenkappen waarmee je tijdens slecht weer gewoon droog aan het werk kunt gaan. Wat je precies voor uitbreidingsmogelijkheden nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van waarvoor je het wilt gaan gebruiken, kijk voor de mogelijkheden en kwalitatieve steigers eens op rolsteiger-kopen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *