Hoe maak je je woning verhuurgereed?

Het klaarmaken van je huis voor de verhuur is een klus die gewoon moet gebeuren. Het eerste dat moet worden gedaan is om het huis te laten voldoen aan alle woonnormen. Dit kan onder meer het verwijderen van verrot hout zijn. Vervang het oude verrotte hout voor nieuwe balken. Misschien wil je een beetje geld besparen? Koop dan schimmelverf om de muren mee te bedekken. Een schilder kan hier een goed advies voor geven. Zo zijn er meer punten waar je op moet letten bij het verhuurklaar maken van de woning. 

Schoonmaken! 

Het beste is het om de woning aantrekkelijk te maken. Mensen zijn sneller onder de indruk van een schone en net ingerichte woning dan een rommelige en vieze woning. Wanneer je het zelf geen leuk werk vindt kun je natuurlijk altijd iemand vragen om het huis te reinigen. Het is belangrijk om het huis lekker te laten ruiken. Niet voor niets zijn er de verhalen dat je een appeltaart moet bakken om het huis te verkopen. Nu gaan we het huis echter verhuren. Iets wat in dit geval belangrijk is. 

De badkamer en keuken 

Maak de woning schoon met wat waterstofperoxide of witte acijn. Alle vlekken zullen allemaal wat mooier en beter weggaan. Naast de badkamer is de keuken ook belangrijk voor het verhuren van de woning. Neem de tijd om alle apparaten na te kijken en eventueel te repareren. Het is goed om ook hier alles netjes schoon te maken. Maak de woning vlekvrij. 

Een goed huurcontract

Zorg dat je als verhuurder een goed verhuurcontract hebt. Maak daarnaast ook allemaal foto’s van de woning. Zo is er altijd bewijs van hoe het was en hoe het later is. Mocht er een onenigheid zijn of iets wel of niet kapot is, is er bewijs. Dat kan belangrijk zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *