Je huis opknappen met weinig budget

Kan je huis wel een opknapbeurt gebruiken, maar zit je ontzettend krap bij kas? Er zijn volop manieren te bedenken om je huis toch een kleine make-over te geven, zonder er al te veel aan uit te geven.

Gratis?

Wil je je huis opknappen zonder er ook maar een cent aan uit te geven? Dat zal niet meevallen! Toch zijn er wel manieren te bedenken, zolang je maar niet al te kritisch bent en je ideale plaatje durft los te laten. Op Facebook en Marktplaats worden regelmatig gratis spullen aangeboden. Vaak gaat het hier om meubels of andere zaken die er al een leven op hebben zitten, maar nog wel een tweede rond meekunnen. Heb je geen budget, maar wil je toch iets ‘nieuws’ in je huis, dan kan het goed zijn om dit soort aanbiedingen in de gaten te houden. Gaandeweg kun je heel wat leuke spulletjes verzamelen, zonder dat het je een cent kost.

Heb je wel wat budget tot je beschikking, maar niet zo veel? Of vind je het een uitdaging om met een klein budget toch grootste veranderingen te bereiken? Dan is het zeker aan te raden om eens wat kringloopwinkels te bezoeken. Hier vind je vaak verrassende meubelen, vaak zelfs design, die je hele interieur een boost kunnen geven. Het is soms even zoeken, want tussen de tijdloze toppers vind je natuurlijk ook een hoop dertien in een dozijn zooi, maar als je er goed de tijd voor neemt kun je op deze manier hele mooie spullen scoren, vaak voor lieve prijsjes.

De basis

Ben je niet zo zeer op zoek naar nieuwe meubels, maar is het de basis waar je veranderingen in aan wil brengen? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een ander kleurtje op de muur, een nieuwe vloer? Dan zal je in kringloopwinkels minder snel slagen. Toch betekent dat niet dat je meteen het volle pond hoeft te betalen. Er is vrijwel altijd wel een winkel te vinden die net een actie heeft of flinke korting geeft. Als het gaat om vloeren heb je de grootste kans van slagen met laminaat. Deze vloeren worden door veel winkels aangeboden, en dat betekent dat zij onderling volop concurreren. Goedkoop laminaat is altijd wel ergens te vinden. Heb je een mooie laminaat aanbieding gevonden? Controleer dan altijd even of een andere winkel niet nog goedkoper is, maar check ook even hoe het zit met de kwaliteit. Een goedkope vloer is leuk, maar tref je een hele slechte kwaliteit, dan wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop, en daar zit je ook niet op te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *