Leuke woonplaatsen in de provincie Groningen

Ga jij verhuizen naar Groningen of woon je al in deze provincie en wil je graag op zoek naar een nieuwe woonplaats? Wij hebben verschillende plaatsen op een rij gezet die ontzettend leuk en gezellig zijn om te wonen. Op deze manier kun je extra inspiratie opdoen.

Dit zijn een aantal leuke woonplaatsen in Groningen:

  • Appingedam is een plaats in Groningen met ruim 10.000 inwoners. Appingedam staat bekend om de Nicolaikerk, het mooie raadhuis en de oude dorpskern.
  • Onderdendam is een echt authentiek dorpje gebleven in Groningen en ligt centraal, maar wat meer richting het noorden in de provincie. Vanwege het kleine aantal inwoners is het een echt knus dorpje, maar wat het bijzonder maakt  dat zijn de veel oude gebouwen, waardoor het ook een authentieke sfeer heeft. 
  • Zevenhuizen daarentegen is juist een heel jong dorp, maar net zo gezellig en sfeervol. Zevenhuizen is daarom voor velen ook een hele gewilde woonplaats om te wonen. Wat deze plaats ook interessant maakt is dat je er mooie nieuwbouw kunt vinden, waardoor de plaats nog interessanter maakt om naartoe te verhuizen. 
  • Volgens velen is Bourtange het mooiste dorp van heel Groningen. Dat komt voornamelijk doordat het zo bijzonder wordt gemaakt vanwege de vestingwallen die in de vorm van een vijfhoek liggen. Eigenlijk kun je dit pas echt zien wanneer je boven Bourtange vliegt met een helikopter, maar ook wanneer je dat niet doet dan is het nog steeds een prachtige plaats om te bezoeken.

Groningen als interessante provincie voor koopwoningen

Wanneer je van plan bent om een woning te kopen dan is Groningen een uitstekende keuze. De prijzen van koopwoningen liggen er namelijk gemiddeld een stuk lager dan in veel andere provincies in Nederland. Voor mensen die betaalbaarder en ruimer willen wonen is dit dan ook een uitstekende keuze. 

Maar daarnaast is Groningen ook een uitstekende keuze vanwege de gezelligheid en de cultuur van de provincie. Zowel voor jongeren, die in de stad Groningen willen gaat studeren, als voor families is het een goede overweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *