Passen zwarte deurkrukken bij mijn interieur?

De vraag ‘Passen zwarte deurkrukken bij mijn interieur?’ is niet zo makkelijk te beantwoorden zonder het interieur op zich gezien te hebben. Maar van zwart kan men eigenlijk wel beweren dat het bij elke stijl past. Wij geven jou in dit artikel een aantal tips om je zwarte deurkrukken bij je interieur te laten passen.

1. Het moderne interieur

In een modern interieur komt heel veel wit voor: witte vloeren, muren en plafonds. Vaak worden binnendeuren ook in wit gekozen. Op wit past zwart perfect als je een mooi contrast wilt creëren. Bij een contrasterende kleur is het heel belangrijk om op de vormgeving van de deurkrukken te letten. Kies voor je moderne interieur strakke lijnen. Voor je deurkrukken betekent dit hoekige vormen of strakke ronde staafvormige deurkrukken. Denk er echter aan om elders in je interieur ook enkele zwarte elementen te integreren. Zo krijg je, samen met je deurkrukken, een stijlvol geheel.

2. Het industriële interieur

In een industrieel pand zijn zwarte deurkrukken volledig op hun plek. Je hebt misschien zwarte metalen raamkozijnen of er loopt een zwarte metalen trap door je woning. Dan zijn zwarte deurkrukken prima! Kies ze vooral stoer en groot. En denk bijvoorbeeld aan ruwe een afwerking zoals gehamerd of poedercoat.

3. Het landelijke interieur

In een landelijk interieur komen vooral neutrale zachte kleuren voor: bruin, beige, crème. Toch kun je zonder problemen gaan voor zwart deurbeslag. Kies voor je deurkrukken ronde gebogen vormen. Laat het gerust een tikkeltje nostalgisch of zelfs wat ouderwets overkomen. Denk ook aan de rest van je beslag. Zo mogen bijvoorbeeld ook de rozetten en scharnieren best wel wat franjes en krullen vertonen. Denk misschien ook eens aan deurkrukken met andere vormen: de T-deurkruk bijvoorbeeld.

4. Het vintage interieur

Bij je vintage woning mag je kiezen voor zwarte deurkrukken met afgeronde vormen. Een tikkeltje retro en eenvoudig mag. En misschien woon je wel in een art-Deco huis met bijvoorbeeld een zwart-en-witte vloer. Dan zijn zwarte deurkrukken op witte deuren echt heel chique.

Heb je toch nog twijfels en vraag je je nog steeds af ‘Passen zwarte deurkrukken bij mijn interieur’? Hou dan deze algemene regel aan. Als je zwart voor je deurkrukken als contrasterende kleur kiest, combineer het dan met nog andere zwarte items in je woning. Zwarte deurkrukken zijn best wel mooi als ze niet als enige zwarte blikvanger in je woning aanwezig zijn. Ze mogen best wel de aandacht trekken maar anderzijds mogen ze niet alle aandacht naar zich toe trekken. Het zijn veeleer toetsen die op een subtiele manier je interieur een stuk pit geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *