Redenen waarom kamerplanten goed zijn voor je gezondheid

Een kamerplantje is niet alleen mooi voor in je huis, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! Daarnaast zijn dit extra redenen om nog meer planten te halen voor jouw urban jungle. Hieronder staan een aantal redenen waarom een kamerplant goed is voor de gezondheid.

Planten zuiveren de lucht

Over het algemeen staan planten erom bekend dat zij de lucht zuiveren. Hoe meer planten je in huis neemt, hoe beter de luchtkwaliteit gaat worden in je huis. Kamerplanten halen bijvoorbeeld CO2, benzeen en formaldehyde uit de lucht. Daarnaast produceren planten zuurstof, waardoor je beter kunt focussen en zorgen ze voor een betere luchtvochtigheid in huis. Hierdoor krijg je minder snel keelpijn of een nare hoest.

Je krijgt er een betere bloeddruk van

Uit onderzoek van de Kansas State University en Wageningen University and Research is gebleken dat patiƫnten sneller herstelden als ze bloemen en planten in hun kamer hadden staan. Daarnaast kregen zij ook nog eens een lagere bloeddruk. De planten zorgen ook voor minder stress. Het stresshormoon cortisol is aanduidend lager volgens een ander Japans onderzoek. Als je in een groene woonomgeving woont, is het stresshormoon minder aanwezig in je lichaam en leef je veel gezonder.

Je valt sneller in slaap

Doordat kamerplanten de lucht zuiveren is het makkelijker om in slaap te vallen. Daarnaast zorgen de aromatische stoffen van planten en bloemen ervoor, dat je sneller in slaap kunt vallen.

Planten maken gelukkiger

Buiten dat mensen blijer worden van een groene omgeving, geeft het onderhouden en verzorgen van de plant voldoening. Hierdoor worden mensen gelukkiger en heb je ook nog eens een groene omgeving. Daarnaast associƫren mensen planten met geluk. Als er dus kamerplanten staan in je huis, voel je, je automatisch beter en vergroot je het uithoudingsvermogen tegen negativiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *