Tips bij het kopen van een rolsteiger

Staat er binnenkort een klus op hoogte op de planning. Dan is het wel belangrijk dat je deze klus op een veilige manier tot een goed einde kan brengen. We helpen je hierbij met een aantal tips voor het kiezen van de juiste steiger.

Basic steigers

Ben je op zoek naar een alternatief dat ten opzichte van de professionele rolsteigers redelijk goedkoop is dan kun je kiezen om een basic rolsteiger te nemen. Vooral als je echt zomaar af en toe een klus op hoogte hoeft te doen kan dit zeker een optie zijn. Dan kun je deze basic rolsteiger gemakkelijk in de berging plaatsen totdat je deze weer nodig hebt. Moet je deze echter vaker gebruiken dan is het beter om een wat professionelere steiger in te zetten.

Professionele kamersteiger

Als bedrijf is het beste om altijd te kiezen voor een professionele rolsteiger. Hierbij wordt dan altijd een onderscheid gemaakt tussen de normale rolsteiger en de kamersteiger. De kamersteiger is voornamelijk om binnen te gebruiken, maar hier kunnen dus ook bij worden aangebracht. Vooral wanneer je te maken hebt met een ongelijke ondergrond is het gemakkelijk om vervolgens de wielen te kunnen verstellen. Kortom voor binnengebruik is het beste om een kamersteiger te kopen.

Professionele rolsteiger

Wanneer je vooral buiten op hoogte moet werken is het beste om de grote versie van de rolsteiger te nemen. Wanneer het niet om een compleet bouwproject gaat is het altijd gemakkelijker dan een vast steiger. Dit komt mede door de mobiliteit van een rolsteiger. Let bij het kopen van een ASC rolsteiger wel op de juiste werkhoogte en de breedte van het platform waarop gewerkt moet worden.

Kopen of huren van een rolsteiger

Heb je als bedrijf een eenmalige klus op hoogte? Dan kan het ook interessant zijn om voor deze klus een rolsteiger te huren in plaats van te kopen. Dan heb je eenmalig deze kosten anders moet je voor een eenmalig iets een behoorlijke investering doen. Mocht je echter vaker gebruik gaan maken van een rolsteiger dan is het altijd beter om een rolsteiger te kopen, omdat je deze investering zo hebt terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *