Tips bij voor de huisvesting voor je buitenlands personeel

Ben je van plan om buitenlands personeel aan te nemen? Zeker als je op zoek bent naar buitenlandse werknemers is het zaak om goede huisvesting te regelen, zodat je nieuwe werknemers een goede start maken. In dit artikel lees je tips bij het aannemen voor een goede huisvesting voor je buitenlands personeel.

Regel huisvesting voor buitenlands personeel

Bij het aannemen is het ook van belang om huisvesting voor je buitenlands personeel te regelen. Op internet vind je bemiddelingsbureaus die je helpen bij een flexibele huisvesting. Vaak wordt je organisatie wel gescreend op professionaliteit en medewerkers. Wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan krijg je een huurvoorstel. Na het ondertekenen van de huurcontract wordt de woning opgeleverd. Zo hoeft je personeel zich niet al te snel zorgen te maken over de huisvesting!

Eisen bij de huisvesting

Ondanks dat je de huisvesting overlaat aan een professioneel bureau is het zaak om je hygiëne en kwaliteit goed te controleren. De normen qua veiligheid en hygiëne verschilt per gemeente. Controleer voor jouw gemeente de Stichting Normering Flexwonen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede huisvesting?

Allereerst is de ligging natuurlijk belangrijk. De woning moet in de buurt van het werk zijn en gemakkelijk te bereiken zijn. Zo is het fijn als het werk gemakkelijk per fiets bereikbaar is.

Verder is het goed om te bedenken welke verzekering je wilt afsluiten voor de woning. Een inboedelverzekering is bijvoorbeeld erg belangrijk, omdat het dekt tegen materiële schade zoals brand, inbraak en onweer. Ook de aansprakelijkheidsverzekering is verstandig om te overwogen. Deze verzekering dekt de kosten voor schade aan derden. Deze schade heb je niet zelf veroorzaakt, maar valt wel binnen je verantwoordelijkheid.

Al met al komt er bij het huisvesten van buitenlands personeel veel bij kijken. Verdiep je hier dus goed in. Zo geef je je medewerkers een mooie start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *