goed nadenken over meer en minderwerk

Tips om over na te denken bij meer- en minderwerk

De laatste jaren zijn nieuwbouwwoningen steeds meer in trek geraakt. Nieuwbouwwoningen behouden langer hun waarde, zijn een goede investering, energiezuiniger en bovendien beschik je over een mooie moderne woning. Ben jij ook aan het kijken naar een nieuwbouwwoning en moet jouw potentiële woning nog worden gebouwd? Dan is het slim om naar de mogelijkheden van het meer- en minderwerk te kijken. Wanneer je dit doet is het slim om op een aantal zaken te letten en er zo het meeste uit te halen. 
Ga proactief met meer- en minderwerk om
Wanneer het gaat om meer en minderwerk dan is het belangrijk om hier proactief mee om te gaan. Dat wil zeggen dat je er zelf naar vraagt bij de bouwer. De bouwer beschikt namelijk over een lijst met de mogelijkheden. Het is slim om deze lijst op te vragen en te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. 
Regel het samen met de koop- en aannemingsovereenkomst
Het is belangrijk om bepaalde zaken zo snel mogelijk vast te leggen, zodat je later niet aan het kortste eind trekt. Heb je op tijd duidelijk wat voor zaken je extra gedaan wilt hebben, leg dit dan meteen vast in de koop- en aannemingsovereenkomst. Wanneer dit niet op tijd lukt dan is het verstandig om de mogelijkheden die er zijn wel meteen mee te nemen in de aannemingsovereenkomst. 
Denk goed na over de mogelijkheden en maak het zo specifiek mogelijk
Begin niet te laat met nadenken over wat jij graag extra bij wilt laten bouw of wilt laten aanpassen of wat juist niet nodig is bij de bouw. Doe je research online, spreek met andere mensen en denk hier goed over na.
Zo kan het zijn dat je hele andere tegels in de badkamer wilt. Het heeft dan geen zin om de bouwer te betalen voor de tegels die zij erin zetten en deze er later zelf weer uit te slopen. Ook kan het zijn dat een bouwer bepaalde mogelijkheden en opties niet aanbiedt. In dat geval zou je het in eerste instantie weg kunnen laten en pas na oplevering zelf afmaken. Wil jij glazen deuren in je woning hebben die op maat zijn gemaakt, maar geeft de bouwer deze service niet? Laat de deuren dan in eerste instantie weg en regel later zelf een samenwerking met bijvoorbeeld een bedrijf als GLAZZ. Dan kun je deze op maat gemaakte deuren van GLAZZ in je woning laten zetten, zonder andere deuren er eerst uit te moeten slopen.
Leg alles zo specifiek mogelijk vast
Soms kan het makkelijk gaan dat er wordt gezegd dat een bepaald iets opgeleverd kan worden, maar later bij de oplevering blijkt het toch niet zo naar wens te zijn verlopen. Leg alles van tevoren zo specifiek mogelijk vast om zowel voor het beste resultaat te zorgen als juridische problemen zo goed mogelijk af te bakenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *