Tips voor het aanschaffen van de beste gehoorbescherming

Wanneer je op zoek bent naar gehoorbescherming zal je meteen kunnen vaststellen dat het aanbod door de jaren heen nogal is uitgebreid. Vroeger was er dan ook uitsluitend sprake van universele gehoorbescherming terwijl er op vandaag door menig aantal bedrijven en professionals vooral wordt gekozen voor maatwerk. Net omwille van het feit dat er zoveel verschillende soorten gehoorbescherming op de markt zijn verschenen is het best mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ondervind jij eveneens de nodige moeite met het vinden van de juiste gehoorbescherming? Dan zal je kunnen vaststellen dat de onderstaande tips op deze pagina je beslist een stap verder kunnen helpen.

1.) Bepaal welk budget je te besteden hebt

De kostprijs die je moet betalen voor gehoorbescherming kan in de praktijk nogal stevig verschillen. Het belangrijkste prijsverschil wordt natuurlijk veroorzaakt door het verschil tussen universele en maatwerk gehoorbescherming. Omdat er in de praktijk op dit vlak sprake kan zijn van behoorlijk aanzienlijke verschillen is het altijd de moeite waard om even voor je zoektocht naar geschikte gehoorbescherming een bepaald budget voorop te stellen. Alleen wanneer je dit doet zal je namelijk kunnen vaststellen dat je op een efficiƫnte manier gehoorbescherming kan vinden welke voor jou mogelijks interessant kan zijn.

2.) Hoe belangrijk is het comfort van de gehoorbescherming?

De tweede vraag heeft betrekking tot het comfort waar je op moet kunnen rekenen bij het dragen van de gehoorbescherming. Er zijn op de markt heel wat verschillende soorten gehoorbescherming terug te vinden welke stuk voor stuk over een meer dan degelijk comfort beschikken. Dit althans zolang je ze slechts voor even inhoudt. Op het ogenblik dat je er de hele dag door gebruik van moet maken wordt het plots een heel ander verhaal. Wil jij er zeker van zijn dat je gehoorbescherming op vlak van comfort geen probleem zal vormen? In dat geval is het mogelijks het interessantst om te kijken naar bijvoorbeeld otoplastieken.

3.) In welke omstandigheden zal je de gehoorbescherming dragen?

Het spreekt voor zich dat niet elke situatie waarin er gehoorbescherming kan of moet worden gedragen dezelfde is. Concreet betekent dit dat je er altijd goed aan doet om de gehoorbescherming af te stemmen op de werkzaamheden die je moet uitvoeren. In bepaalde gevallen is dit zelfs noodzakelijk. In verschillende sectoren geldt namelijk dat er verplicht gebruik moet worden gemaakt van gehoorbescherming welke aan bepaalde vooropgestelde eisen weet te voldoen. Het spreekt voor zich dat je hier altijd rekening mee moet houden.

4.) Wie gaat er gebruikmaken van de gehoorbescherming?

Ben jij de enige persoon die gebruik gaat maken van de gehoorbescherming? In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van maatwerk exemplaren. Is het de bedoeling dat je de gehoorbescherming kan uitwisselen met bijvoorbeeld andere mensen waarmee je samenwerkt? In dat geval ben je aangewezen op universele exemplaren. Omdat bijvoorbeeld otoplastieken op maat worden gemaakt spreekt het voor zich dat je deze niet zomaar even kan uitlenen aan derden. Dit is het gevolg van het feit dat de ooropening van elke mens anders is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *