Waar je over na kunt denken bij het verbouwen van je badkamer

Hé wat leuk! Heel erg leuk dat jij de badkamer gaat verbouwen. Je hebt vast al over het ontwerp en bepaalde materialen gedacht. Toch zijn er altijd dingen waar je snel overheen kijkt en die je niet per se opvallen, maar je badkamer wel nog fijner kunnen maken. Om met je mee te denken, zullen wij de grootste sluiper noemen: badkamer verwarming.

Badkamer verwarming

Iets waar je misschien niet direct aan denkt bij het verbouwen van je badkamer is de verwarming. Toch is het vrij essentieel om hier in het beginstadium van de verbouwing aan te denken. Je moet er namelijk niet aan denken om net een nieuwe vloer erin gelegd te hebben en deze dan weer open te moeten breken voor bijvoorbeeld vloerverwarming. Hoe is dit in jouw badkamer eigenlijk geregeld? Ben je tevreden met wat je nu hebt of kun je dit praktischer en fijner maken? Bij het kiezen van de voor jou juiste badkamer verwarming zijn er meerdere soorten verwarmingen mogelijk. Dit zijn ze:

  • Radiatoren

De meest vanzelfsprekende badkamer verwarming zijn radiatoren. Deze zijn het meest gebruikt, maar ook de meest traditionele vorm. Deze methode van verwarming is niet anders dan in de woonkamer, keuken en slaapkamer. Je kunt er wel voor kiezen om een ander ontwerp te nemen. Eentje bijvoorbeeld waar jij je handdoek en kleding overheen kunt hangen, zonder dat dit onveilig is. Er zijn speciale designradiatoren voor de badkamer te verkrijgen bij Feenstra. Deze geven de ruimte een elegante look. Het grootste voordeel van een cv-ketel en radiator in de badkamer is dat deze de ruimte snel en efficiënt kunnen verwarmen. Dit duurt niet lang en is simpel te doen door aan de knop van de radiator te draaien.

  • Vloerverwarming

Een oplossing voor een verwarmde badkamer, waarbij je dit niet kunt zien is vloerverwarming. Hierbij is de methode van verwarming mooi weggewerkt en niet echt zichtbaar. De meest gebruikte (en traditionele) vorm is verwarmingsbuizen die de vloer (net zoals radiatoren) verwarmen. De buizen geven warme van het water af aan de vloer, deze warmte stijgt op en gaat dus vanuit de vloer door de hele ruimte. Het grootste voordeel van deze verwarmingsmethode is dat dit een hele zuinige vorm is. Tegels geleiden de warmte het beste.

  • Infraroodverwarming

Wil jij de badkamer verwarmen zonder cv-ketel? Dan is infraroodverwarming zeker aan te raden. Dit is een vrij nieuwe techniek. Een infraroodverwarming wordt aangesloten op het stroomnet. Deze werkt dus anders dan een reguliere verwarming of vloerverwarming. Het gaat om warmte die uitgestraald wordt en meteen te voelen is.

  • Elektrische kachel

Een ander alternatief (voor als je geen verwarming wilt die aangesloten is aan een cv-ketel) is een elektrische kachel. Deze wordt ook aangesloten op het stroomnet. De werking lijkt bijna precies op die van een radiator, maar toch werkt deze heel anders. Bij een elektrische kachel wordt er een verwarmingselement warm gemaakt door middel van stroom. Deze warmte wordt zowel in straling, als in warme lucht omgezet. Een goede oplossing voor als er geen centrale verwarming beschikbaar is!

Kortom, genoeg manier beschikbaar om jouw badkamer goed te verwarmen en jou een gevoel van luxe te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *