Wat is een mezzanine vloer en is hetzelfde als een entresolvloer?

Je hoort spreken over een entresolvloer, een zoldervloer, een mezzanine vloer, een tussenvloer of een zoldervloer. Maar is een mezzanine vloer en een entresolvloer hetzelfde, of zijn er verschillen? In dit artikel krijg je het antwoord. En je komt hier te weten waar je entresolvloeren kunt inzetten en waarom je deze vloer bij voorkeur door professionelen laat installeren.

Het verschil tussen entresolvloeren en mezzanine vloeren

De twee termen worden door elkaar gebruikt. Maar wanneer je het juist wilt hebben, dan is een entresol een grote tussenverdieping die als extra etage wordt gebruikt. Mezzanine vloeren zijn eerder een balkonachtige constructie in bijvoorbeeld een grote hal van een woning of een bedrijf. Een mezzanine vertoont meer decoratie omdat ze vooral in privé interieurs geïntegreerd wordt. Maar zoals gezegd, deze twee benamingen worden gewoon door elkaar gebruikt. Wij gaan hier dan ook niet moeilijk over doen.

We hebben het in dit artikel gewoon over de extra ruimte die gecreëerd wordt door dit type van tussenvloeren. Je kunt voor een tussenvloer kiezen om je opslagruimte te vergroten of om een extra kantoor te installeren. Ook in restaurants zie je entresols om meer zitplekken te creëren. In industriële woningen dienen deze tussenvloeren als extra slaapkamer of zithoek. De mogelijkheden zijn enorm. Zoldervloeren zijn er in vele opstellingen. Zo kun je optimaal je beschikbare ruimte gebruiken.

Laat de installatie van je tussenvloeren aan gerenommeerde bouwers over

Een entresol installeren staat gelijk met je bouwconstructie uitbreiden. Een tussenvloer bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar verbonden moeten worden. Dit is een werk voor vaklui. Begin hier zeker niet zelf aan! Alles draait om veiligheid bij dit soort constructies. Of je nu kiest voor een eenvoudige entresol met een rechte trap of een ingewikkelde tussenvloer die uit meerdere vloeren en trappen bestaat, het moet veilig gemonteerd worden.

Enkel erkende installateurs zullen jou kunnen garanderen dat je vloer 100% veilig is. Dit is niet alleen in privé woningen van cruciaal belang. Ook in sporthallen, restaurants, bedrijven en magazijnen staat veiligheid voorop. Net zoals je andere bouwconstructies worden deze vloeren gekeurd en krijg je pas een certificaat als alles in orde is. Een tussenvloer valt bovendien ook onder de Arbo-wet. Bij de keuring let men bijvoorbeeld ook op veilige railings en de veiligheid van de trappen. Signalisatie en stootkussens, toegangshekken en veiligheidssluizen zijn vaak noodzakelijk. De installateur geeft jou hier graag professioneel advies over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *