Wat zijn de werkzaamheden van een slotenmaker?

SlotenmakerWanneer uw slot kapot is, wilt u deze waarschijnlijk zo snel mogelijk vervangen. Indien u enigszins handig bent, kunt u dit prima zelf. Sommige sloten zijn namelijk eenvoudig te bevestigen, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn vandaag de dag ook bijzonder veel complexe sloten op de markt die uw woning beter beschermen tegen de nieuwste inbraakmethodes. Deze sloten zijn een stuk lastiger te bevestigen en het is dan ook niet aan te raden om dit te doen wanneer u hier zelf geen verstand van heeft. In dat geval schakelt u een slotenmaker uit Leiden in. Maar waarvoor kunt u eigenlijk allemaal een slotenmaker inschakelen?

Sloten vervangen

Een slotenmaker houdt zich hoofdzakelijk bezig met het vervangen van sloten. U kunt uw sloten laten vervangen door een slotenmaker wanneer deze bijvoorbeeld geforceerd zijn door een inbreker. Indien u een slotenmaker inschakelt, doet u er goed aan om direct uw sloten te laten vervangen door varianten die beter beschermen. Een slotenmaker kan u hierbij van de juiste informatie voorzien.

Buitensluiten

Heeft u zichzelf buitengesloten of is de sleutel in uw slot afgebroken? Dan kunt u een slotenmaker inschakelen om dit probleem weer op te lossen. De slotenmaker kan het slot, zonder sleutel, voor u openen, zonder dat deze schade oploopt. In het geval van een afgebroken sleutel kan hij er ook voor zorgen dat u weer gewoon uw woning binnen kunt komen.

Inspectie

Is er bij u ingebroken en heeft u geen vertrouwen meer in het hang- en sluitwerk dat al sinds jaar en dag op uw woning zit? Dan kan een slotenmaker een inspectieronde maken door uw woning. Hij kijkt of de sloten nog voldoende beschermen en zal zijn bevindingen met u delen. Indien hij adviseert om de sloten te vervangen, is het niet verstandig om zijn advies in de wind te slaan. Doet u dit wel, dan bestaat de kans dat er binnen afzienbare tijd wederom bij u wordt ingebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *