Watt piek zonnepanelen prijzen

ZonnepanelenDe Watt piek ofwel Wp van zonnepanelen geeft aan wat het maximale vermogen van zonnepanelen onder bepaalde omstandigheden is. De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen met een Wp van 400 ligt rond de 320 kWh per jaar. De relatie tussen de Wp en de zonnepanelen prijs is meestal terug te herleiden naar een kostprijs per Wp. 400 Wp zonnepanelen is slechts een onderdeel van het gehele Pv-systeem. Een gemiddelde thuisinstallatie zal totaal zon 1500 Wp omvatten. Met andere woorden, een gemiddeld zonnepanelen systeem van circa 1500 Wp, kan je  rond de 1200 kWh per jaar opleveren. Verder bestaat het Pv-systeem uit een omvormer, bekabeling en diverse aansluitmaterialen.

Zonnepanelen prijs subsidie ?

Vanaf Maart 2012 is er de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor duurzame energie. Echter ten opzichte van de voorgaande jaren is er het een en ander veranderd. Op het gebied van zonnepanelen zijn de eisen flink gewijzigd. De basis voor deze wijziging ligt in het feit dat de overheid inzet op een gefaseerde aanpak, wat de belastingbetaler een flinke besparing oplevert ten opzichte van het totale beschikbare budget. De doelstelling is dat de deelnemende projecten inschrijven voor een zo laag mogelijk subsidie bedrag, en dus genoegen nemen met lagere bijdragen ten opzichte van de verouderde regeling.

Subsidie Pv-systemen?

Voorwaarde om met een Pv-systeem in aanmerking te komen is een grootverbruikersaansluiting, en tevens een systeem wat een vermogen heeft van 15 kWp of meer, dit kan je ook bekijken op de voorlichtingsfilm van het Agentschap NL(Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie). Deze twee voorwaarden zijn voor een gemiddeld woonhuis niet haalbaar, en daarmee zet de overheid dus in op grootschaligheid. Maar er is nog hoop, er zijn namelijk diverse subsidiemogelijkheden georganiseerd vanuit lokale overheden. Controleer dus of u in aanmerking komt voor subsidie op jouw zonnepanelen prijs bij jouw  lokale overheid/ gemeente.

Soorten zonnepanelen in relatie tot de prijs

Om te beginnen met de soorten in relatie tot de zonnepanelen prijs. Een zonnepaneel is opgebouwd uit zonnecellen, de meest voorkomende zijn monokristallijne silicium cellen en polykristallijne cellen. Daarnaast zijn er ook nog de Amorf zonnepanelen met dunnelaag cellen.

Bij monokristallijne cellen is er vanwege het productieproces een hoog rendement mogelijk. Bij polykristallijne cellen is het rendement in eerste instantie een iets lagere opbrengst dan bij monokristallijne cellen, maar doordat deze cellen zich in een rechthoekige vorm laten maken, en daardoor een efficiëntere oppervlakte indeling van het uiteindelijke zonnepaneel mogelijk maakt, wordt de opbrengst per paneel weer verbeterd. Hierdoor weet de polykristallijne variant de monokristallijne variant te benaderen.

De zonnepanelen prijs van bovengenoemde varianten is mede afhankelijk van de fabrikant van de zonnepanelen, echter kan er in de regel vanuit worden gegaan dat de monokristallijne het duurst zijn, gevolgd door de polykristallijne en als goedkoopste de Amorf variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *