Welke badkamertegels kies jij?

Welke badkamertegels kiezenAls je een badkamer in wilt richten kom je op het moment dat je de badkamer tegels gaat uitkiezen. Maar waar kies je eigenlijk voor? Een combinatie van verschillende tegels geeft een unieke look aan de badkamer. Wil je liever een stijlvolle look? Dan is één of twee kleuren voldoende. Wil je misschien wel helemaal geen tegels in de badkamer? Zo zijn er nog meer opties waar je voor kunt gaan.

Voor welke tegels kiezen?

Een kleine badkamer wil je meestal groter laten lijken. Daar zijn wat manieren voor. Ten eerste moet je voor lichte tegels kiezen. Lichte en zachte kleuren maken de ruimte direct een stuk groter. Kies daarnaast ook grote tegels. Grote tegels betekenen ook minder badkamer voegen. Dit is dus hygiënisch, omdat je minder vaak de voegen en tegels schoon hoeft te maken. Voegen schoonmaken is namelijk een klusje wat lang kan duren. Het geeft daarnaast ook een gevoel van ruimte.

Kies dus voor een grote wand- en vloertegels. Hoe groter de tegels, hoe groter de badkamer er uit zal zien. De minimale afmetingen voor tegels om de badkamer groter te laten lijken zijn 30 x 50 cm groot. Dit zorgt er dus ook voor dat je minder voegwerk hoeft te doen. Zorg er daarnaast voor dat de kleuren van de voegen ook licht zijn. Het beste is een kleur te kiezen die op de kleuren van de tegels lijken.

Verder moet je bij het kiezen van badkamertegels de slipweerstand niet vergeten. Vochtige tegels zijn erg glad dus je kunt het beste gebruik maken van tegels met een hoge slipweerstand. De oppervlakteruwheid en slijtageweerstand bepalen de slipweerstand van de vloertegels. Als je tegels gaat kopen kun je het beste tegels met slipweerstand B of C nemen.

Tegels combineren?

Wil je verschillende tegels combineren? Kies dan altijd een normale variant en een bewerkte soort tegel. Dit geeft ook meer ruimte aan een badkamer en ziet er ook leuker uit dan badkamertegels van één kleur. Je kunt ook met verschillende groottes en vormen variëren, maar zorg er dan wel voor dat de tegels groot zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *