Doe-het-zelf klusjes in en om huis

Doe het zelf klusjesOf je nu werkt als strafrechtadvocaat, marketeer bij een online marketing bureau of als docent Engels: kleine klusjes in en om huis moet iedereen kunnen. Naast het feit dat het kostenbesparend is om zelf klusjes en reparaties uit te voeren, is het ook erg leuk om lekker te klussen in huis. Heb jij twee linkerhanden en weet je echt niet hoe je een lamp op moet hangen of een muurtje moet schilderen? Lees dan snel verder!

De douchekraan ontstoppen

Een douchekop raakt na verloop van tijd verstopt. Gelukkig kun je dit probleem in korte tijd zelf oplossen. De kalkresten die zich ophopen in de gaatjes van de douchekop, zorgen ervoor dat de douchekop minder water door laat dan normaal. Als oplossing kun je de douchekop 15 minuten laten koken in een emmer met water en azijn. Een kunststof douchekop heeft langer de tijd nodig: laat deze 8 uur weken in hetzelfde mengsel.

Een zomers terras aanleggen

Wil jij je terras in een nieuw jasje steken of ben je net verhuisd en past het huidige terras niet bij je wensen? Laat dan een schutting plaatsen en leg nieuwe terrastegels. Het betegelen van je terras is eenvoudig en kun je goed zelf doen. Voordat je begint is het belangrijk dat het te betegelen oppervlak geheel egaal en gelijk is. Kies vervolgens voor tegels die niet te zwaar zijn (niet groter dan 100×100) en gebruik een rubberen hamer om de tegels vast te leggen. Bedenk van te voren goed waar de tegels moeten liggen, zodat je geen kleine stukjes tegel hoeft af te slijpen. Vul na het leggen van de tegels de voegen met zand of voegmiddel zodat onkruid geen kans krijgt om te groeien.

Een boekenplank ophangen

Voordat je een boekenplank gaat ophangen, is het belangrijk om te bekijken waar de plank moet komen te hangen. Zorg dat de plank niet te hoog hangt en dat je voldoende plaats overhoudt aan de bovenzijde voor rechtopstaande boeken. Vervolgens teken je, na het gebruik van een waterpas, met potlood een rechte lijn op de muur. Meet met de plankdrager waar het eerste gaatje in de muur moet komen, en boor daarna het eerste gat in de muur. Steek hier een plug in en schroef de plankdrager vast. Bepaal de plek van de tweede plankdrager en boor ook hier een gat voor. Nu hoef je alleen nog maar de boekenplank erop te leggen, vast te schroeven en klaar is Kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *