Zelf latei repareren of herstellen

Ben je handig en geen zin om een bouwbedrijf met hoge uurlonen in te schakelen? Je kunt zelf latei repareren of herstellen in simpele stappen. Via de online bouwwebshop Wallproducts kun je zelfs alle benodigde producten online bestellen. Benieuwd welke producten je nodig bent? In deze blog leggen we je graag uit welke producten je nodig bent om zelf latei te repareren of te herstellen.

Producten voor lateiherstel

Met spiraalvormige wapening kun je ook lateien in bestaand metselwerk maken.  Met ankermortel en mortelpistolen heb je alle benodigde producten om latei te herstellen. Omdat elke wapening weer voor andere voeghoogtes is zul je eerst de voeghoogte moeten opmeten. Wallproducts heeft daarom ook een ruim aanbod wapening voor verschillende voeghoogtes. Daarnaast zijn er verschillende lengtes wapening om de juiste overbrugging te hebben. Kortom, wanneer je zelf latei wilt repareren of wilt herstellen heb je bij Wallproducts alle juiste benodigdheden. Kijk dan ook op de website van deze online bouwwebshop welke producten je nodig bent en hoe je deze moet toepassen.

Puntjes op de i

Wanneer je zelf de latei hebt hersteld is dit natuurlijk een puik prestatie. Om de puntjes op de i te zetten kun je er voor kiezen om de gevel gelijk even weer mooi te maken. Met steenreparatiemortel kun je bijvoorbeeld baksteen kleur aanbrengen waardoor je de herstelwerkzaamheden nauwelijks terug gaat zien. Daarnaast heb je ook gevelonderhoud producten die groene alg en andere viezigheid verwijderen. Daarnaast zorgt gevelonderhoud ervoor dat de gevel sterker wordt wanneer je de gevel niet alleen schoonmaakt maar ook impregneert. Door het impregneren wordt er een beschermlaagje aangebracht en is het beter bestand tegen weer van buitenaf. Hierdoor zal de gevel minder snel groen worden en afsplinteren door vorst. Gevelonderhoud is dus niet alleen mooi voor het korte termijn maar ook voor het langer termijn. Overweeg dus ook om na je lateiherstel de gevel te onderhouden. Ook de benodigde producten kun je op de online bouwwebshop van Wallproducts kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *