Dit zijn de voordelen van zonnepanelen voor jou

Share Article

Dat zonnepanelen kopen de afgelopen jaren een behoorlijk populaire trend is geworden, is jou hoogstwaarschijnlijk al bekend. Nederland heeft in de eerste helft van 2021 al een mijlpaal van 1,5 miljoen zonnepanelen installaties behaald. Sindsdien is het aantal zonnepanelen in hoog tempo gestegen. Ons kikkerlandje wordt op die manier steeds duurzamer.

Toch heeft nog niet iedere woning zonnepanelen. Dit heeft vaak te maken met de investering die nodig is om de zonnepanelen te plaatsen. Toch is de investering binnen enkele jaren terug te verdienen, waarna jij enkel geniet van pure besparingen en winsten. Dat klinkt nog beter! Naast deze financiële voordelen van zonnepanelen zijn er nog veel andere redenen om zonnepanelen te kopen! Benieuwd? Lees snel verder.

Goed voor jouw omgeving

Momenteel ontvangen wij energie door de verbranding van fossiele brandstoffen. Het is een prettige manier om in korte tijd veel energie te produceren, maar helaas heeft deze manier van produceren een groot nadeel. Er komen immers een hoop vervuilende stoffen vrij die het milieu behoorlijk beïnvloeden en het klimaatprobleem versterken.

In deze situatie lijken zonnepanelen de oplossing te bieden. De panelen zullen op een duurzame wijze stroom opwekken zonder het milieu daarbij te belasten. Met 10 zonnepanelen zul jij al snel 1.400 kilo CO2 per jaar besparen. 

Prijsdaling door de jaren heen

Als Nederlanders houden wij massaal van kortingen en prijsverlagingen. Goed nieuws! De zonnepanelen zijn de afgelopen tien jaar ruim een derde in prijs gedaald. Zonnepanelen kopen wordt hierdoor nog aantrekkelijker. 

Doei schommelende energieprijzen

Helaas kampen wij momenteel met schommelende energieprijzen. Hierdoor is het iedere keer een verrassing hoeveel geld jij kwijt zult zijn aan de energie. Dankzij de montage zonnepanelen zul jij jouw eigen energieleverancier zijn, waardoor jij niet langer afhankelijk bent van schommelende energieprijzen. Op termijn kan dit een hoop onnodige kosten besparen.

Komt nooit ten einde

De zonnepanelen produceren energie aan de hand van zonlicht. Iedere dag, zelfs op bewolkte dagen, is er zonlicht, waardoor er eindeloos zonnestroom opgewekt kan worden. Fossiele brandstoffen zullen immers op een dag opraken. 

Salderen

Het is uiteraard mogelijk dat jij, gedurende een periode, meer stroom opwekt dan verbruikt. In deze situatie kun jij ervoor kiezen om het overige stroom terug te leveren aan het net. Hiervoor zul jij een vergoeding ontvangen. 

You might also like

Materiaal

Wat moet je weten over de Sunshower deluxe?

Iedereen vindt het in de praktijk natuurlijk wel fijn om over een mooi kleurtje te beschikken. Dat is echter veelal eenvoudiger gezegd dan gedaan. Regelmatig

Omgevingsmanagement
Management

Omgevingsmanagement

Als er projecten in de publieke ruimte op stapel staan is het van belang dat daar draagvlak voor is onder de omwonenden.  Als dat niet

#Mindey

@mindey