Een USB-stopcontact

Share Article

Tegenwoordig heeft iedereen tientallen spullen in huis die stroom nodig hebben. Eigenlijk heeft elke woning dan ook een tekort aan stopcontacten. Veel mensen gebruiken stekkerdozen om dit probleem te verhelpen, maar natuurlijk is dit niet de veiligste optie. Het hebben van genoeg stopcontacten is dus een noodzakelijk wanneer je naast de standaard elektrische apparaten ook nog je telefoon wilt opladen. Gelukkig is de technologie doorontwikkeld en is hier een handige oplossing voor gekomen: een stopcontact met USB.

Wat is een stopcontact met USB?

Vroeger was elk stopcontact bijna hetzelfde, maar tegenwoordig zijn deze doorontwikkeld. Zo heb je stopcontacten met een mooi design, maar heb je ook stopcontacten met extra functies. Wanneer je een stopcontact met USB neemt, dan heb je naast het gewone oplaadpunt ook nog de mogelijkheid om direct een USB snoertje in het stopcontact te plaatsen. Hierdoor kan je naast het normale stopcontact, ook nog je telefoon of tablet opladen via de USB stopcontact. Dit zorgt voor veel gemak, aangezien je geen tussenstukje meer nodig hebt en een extra oplaadplek kan gebruiken. Zo kan je meerdere apparaten van stroom voorzien op één oplaadplek.

Sneller opladen

Een stopcontact met USB is niet alleen makkelijker, maar ook een stuk sneller. Over het algemeen gaat het laden direct uit een stopcontact al sneller dan wanneer je ene tussenstukje moet gebruiken. Helemaal doordat je tegenwoordig stopcontacten hebt met een USB-C uitgang. Met deze vorm van opladen kan je razendsnel jouw telefoon opladen. Het lijkt dus misschien een overbodig snufje, maar een stopcontact met USB is zeker handig.

You might also like

Materiaal

Wat moet je weten over de Sunshower deluxe?

Iedereen vindt het in de praktijk natuurlijk wel fijn om over een mooi kleurtje te beschikken. Dat is echter veelal eenvoudiger gezegd dan gedaan. Regelmatig

Omgevingsmanagement
Management

Omgevingsmanagement

Als er projecten in de publieke ruimte op stapel staan is het van belang dat daar draagvlak voor is onder de omwonenden.  Als dat niet

#Mindey

@mindey