Je woning verhuren in Rotterdam 

Share Article

Merk je de laatste tijd dat je door je werk helemaal niet meer zo vaak thuis bent of dat je veel vaker te vinden bent in je tweede woning? Dan is je huis verhuren Rotterdam wellicht een zeer slimme zet. Door je huis te verhuren ontvang je immers maandelijkse inkomsten. Dit extra geld kun je weer gebruiken voor leuke andere dingen of herinvesteren in je andere woning. Bovendien zijn ontzettend veel mensen in Rotterdam op zoek naar een woonruimte. Het aanbod is echter gering, en dus is de kans groot dat je binnen de kortste keren een geschikte huurder vindt.  

In Rotterdam zijn veel expats op zoek naar een woning 

Momenteel zien we in Rotterdam ontzettend veel expats. Expats zijn vaak hoogopgeleide mensen die vanuit het buitenland hier voor een bepaalde periode komen werken en wonen. Door het lage aanbod op de woningmarkt hebben expats immers moeite om een woning te vinden. Dit is natuurlijk gunstig voor jou. Wanneer jij je woning aanbiedt, heb je dan ook binnen de kortste keren een huurder gevonden. Bovendien zijn expats vaak op zoek naar woningen in een hoger segment. Vaak werken ze voor toporganisaties, waardoor ze ook een hoog salaris verdienen. Ze kunnen dan ook relatief meer betalen voor een tijdelijke huurwoning.  

Genereer extra inkomsten door je huis te verhuren 

Een van de grootste voordelen van het verhuren van je huis, zijn zonder twijfel de extra maandelijkse inkomsten die je zult ontvangen. Wanneer je besluit om zelf je huis te verhuren kun je zelf de huurprijs vaststellen. Aangezien er in Rotterdam momenteel veel expats op zoek zijn naar een woonruimte, kun jij je huis verhuren aan expats tegen een relatief hogere prijs. Met het geld dat je maandelijks extra ontvangt kun je vervolgens leuke dingen doen. Ook kun je dit geld herinvesteren om je verhuurde woning nog mooier te maken of om andere woningen op te knappen. Je huis verhuren is dus een zeer slimme financiële zet.  

Waar moet je opletten bij het verhuren van je woning 

Wanneer je besluit om je woning te verhuren moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo is het verstandig om een partij in te schakelen die de technische en financiële kant van het verhaal voor je regelt en beheert. Je wilt immers zelf geen fouten maken met contracten, betalingen of andere zaken die mogelijk juridische gevolgen kunnen hebben. Zorg er uiteraard ook voor dat je woning er tip top uitziet en dat je mooie foto’s maakt. Zo krijg je direct meer aanmeldingen van potentiële huurders.  

You might also like

Materiaal

Wat moet je weten over de Sunshower deluxe?

Iedereen vindt het in de praktijk natuurlijk wel fijn om over een mooi kleurtje te beschikken. Dat is echter veelal eenvoudiger gezegd dan gedaan. Regelmatig

Omgevingsmanagement
Management

Omgevingsmanagement

Als er projecten in de publieke ruimte op stapel staan is het van belang dat daar draagvlak voor is onder de omwonenden.  Als dat niet

#Mindey

@mindey