Persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken

Share Article

Een persoonlijk beschermmiddel is een uitrusting die ervoor zorgt dat de mensen geen risico’s oplopen of hun veiligheid kan bedreigen. Een persoonlijk beschermingsmiddel wordt door de persoon zelf gedragen. Persoonlijke beschermingsmiddelen kan je op veel verschillende plekken gebruiken en kan overal van pas komen. De wettelijke eisen waar het persoonlijke beschermingsmiddel aan moet voldoen geld altijd. Dus het maakt niet uit in welke situatie.

Of het nou een privézaak is of dat door een werknemer wordt gebruikt de eisen gelden altijd. De fabrikant die het persoonlijke beschermingsmiddel maakt die geeft ook aan waarvoor het te gebruiken is. Als je persoonlijke beschermingsmiddelen nodig hebt voor je werk moet je werkgever deze middelen gratis voorzien voor jou. De werkgever moet je ook goede voorlichting geven over de persoonlijke beschermingsmiddelen. De werknemers zijn zelf verantwoordelijk voor het goed gebruiken van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

Soorten persoonlijke beschermingsmiddelen

Je hebt verschillende soorten beschermingsmiddelen. Zoals gehoorbescherming. Dit zijn kleine dopjes die je in je oor kan doen. Die zorgen ervoor dat je oren niet beschadigen als er hard geluid bij is. Bijvoorbeeld op je werkvloer als je harde geluiden hebt. Dit kan je oren beschadigen. Al helemaal als je de hele dag en elke dag daar moet werken.

Je kan ook gehoorbescherming gebruiken bij festivals of als je naar de club gaat. Met al die harde muziek is het wel handig om gehoorbescherming te gebruiken. Veel mensen waaronder vooral veel jongeren hebben hierdoor gehoorbeschadiging opgelopen. Dit kunnen wel voorkomen door gewoon gehoorbescherming te dragen. Je kan deze ook in een huidskleur krijgen zodat ze niet opvallen tijdens het uitgaan.

Je gezicht beschermen tijdens werkzaamheden

Je hebt ook gezichtsbescherming. Dit wordt ook vaak gebruikt bij het werken met gevaarlijke dingen. Zoals bij het lassen is het verplicht om een lasmasker te dragen. Dit beschermt je gezicht voor warme deeltjes die in de lucht vliegen tijdens het lassen. Zo bescherm je je gezicht en vooral je ogen. Als deze warme deeltjes in je ogen komen kan je blind raken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hoofdbescherming toepassen

Hoofdbescherming beschermt natuurlijk je hoofd. Dit wordt ook veel gebruikt op je werkvloer. Als je valt of iets valt er op je hoofd dan is je hoofd beschermt. Je hoofd is super gevoelig dus dit moet wel beschermd worden natuurlijk. Er bestaat verschillende soorten hoofdbescherming.

Je hebt meerdere helmen die voor verschillende dingen goed zijn. Je hebt bijvoorbeeld die standaardbouwhelm. Deze biedt goede bescherming tegen risico’s die je dagelijks kan oplopen. Je hebt ook de helm met een kort klep. Deze kan je ophoog doen om dingen beter te zien en hem op doen om je ogen te beschermen in sommige situaties.

You might also like

Materiaal

Wat moet je weten over de Sunshower deluxe?

Iedereen vindt het in de praktijk natuurlijk wel fijn om over een mooi kleurtje te beschikken. Dat is echter veelal eenvoudiger gezegd dan gedaan. Regelmatig

Omgevingsmanagement
Management

Omgevingsmanagement

Als er projecten in de publieke ruimte op stapel staan is het van belang dat daar draagvlak voor is onder de omwonenden.  Als dat niet

#Mindey

@mindey