Steeds meer mensen die de wens hebben voor een zwembad in de tuin kiezen voor een zwemspa, oftewel swimspa. Een zwemspa heeft dan ook een heleboel voordelen die je in een normaal zwembad misschien wel eens mist. In dit artikel vertel ik je wat een zwemspa is, wat je ermee kunt en waarom je beter een zwemspa kunt kopen dan een normaal zwembad. 

Wat is een zwemspa?

Een zwembad in de tuin is meestal geen 25 meter bad. Nee, meestal ben je met een paar slagen wel aan de overkant. Een zwemspa is dan misschien wel even ‘klein’, maar biedt wel veel meer mogelijkheden. Een belangrijk kenmerk van een zwemspa is dat je de mogelijkheid hebt om een tegenstroom aan te zetten. Hierdoor kun je tegen de stroming in zwemmen en heb je de meters van een wedstrijdbad helemaal niet meer nodig. Ook een losse spa kopen naast je zwembad is niet meer nodig. Een zwemspa is namelijk meestal een combinatie van een jacuzzi en een zwembad. Hierdoor kun je er lekker in relaxen, maar dus ook werken aan je conditie.   

De voordelen van een zwemspa ten opzichte van een zwembad

Een zwemspa is dus ideaal als je wilt kunnen ontspannen in het bad, maar er ook aan je conditie wilt werken. Daar komt bij dat je voor de zwemspa een stuk minder water nodig hebt, dan wanneer je voor een echt zwembad zou gaan (en dan het formaat waarin je echt banen kunt zwemmen). Dit maakt een zwemspa onderhoudsvriendelijker en duurzamer. Een ander voordeel van een zwemspa is dat je niet hoeft te denken aan een warmtepomp of een filterinstallatie. Deze zitten allemaal geïntegreerd in de zwemspa, net als de massagejets. Het ‘zwembad’ is dus vrijwel meteen klaar voor gebruik en heel eenvoudig te plaatsen. 

Waarom een zwemspa kopen?

Als je nu nog niet overtuigd bent van het kopen van een zwemspa, dan weet ik het ook niet meer. Een zwemspa is namelijk eigenlijk gewoon the best of both worlds, je hebt een zwembad en een jacuzzi in één. Dat terwijl een zwemspa helemaal niet zo groot hoeft te zijn en dus ook in de ‘kleinere’ tuinen past. Een zwemspa kopen is dan wel een flinke uitgave, maar een zwembad laten inbouwen is dat zeker ook (en dat brengt een stuk meer gedoe met zich mee). Het is dan ook niet voor niks dat steeds meer mensen er voor kiezen.